17 Mayıs 2010 Pazartesi

KAZILAR HIZLANIYOR, EFES DAHA ÇOK TURİST ÇEKECEK

Borusan Holding öncülüğünde kuruluş çalışmalarını sürdüren Efes Vakfı, Efes antik kentinin gelişimine ve uluslararası tanıtımına destek verecek.

Efes Vakfı'nın tanıtımı için antik Efes ören yerindeki Teras Evler'de bir tören düzenlendi. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Biz insanlık adına bu topraklarda çıkan her şeye sahip çıkıyoruz. Hiç ayrımcılık yapmıyoruz. Onlar adına bize emanet edilmiş her şeye gözümüz gibi bakıyoruz." dedi.

Efes antik kenti, 10 bin yıl öncesine uzanan geçmişi ve coğrafi konumu ile sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük kültürel ve tarihi varlıkları arasında sayılıyor. Yılda 2 milyon turist çeken Efes antik kentinin popülaritesinin artmasında, Yamaç Evler gibi yeni kazı çalışmalarının yanı sıra, son dönemde yavaş da olsa artış gösteren tanıtım ivmesi de önemli bir role sahip. Borusan Holding öncülüğünde kuruluş çalışmaları devam eden Efes Vakfı ise Efes antik kentindeki kazılara ivme kazandırıp, uluslararası düzeyde tanıtımına destek vererek, Efes'i dünyanın lider turizm noktaları arasına taşımayı hedefliyor.

Efes antik kentinden çok etkilendiğini belirten Avusturya Cumhuriyeti Federal Bilim ve Araştırma Bakanı Dr. Beatrix Karl, "Tarihî bir gün yaşıyoruz. Çalışmalarımızın dışarıda görülmesi gerekiyor. Avusturya'da da bu çalışmaların görülmesi ve fark edilmesi gerekiyor. Efes en büyük tarih kaynağı. Binlerce yıl öncesini anlatıyor." dedi. Efes Vakfı'nın da başkanlığını yapan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık da, antik kentin sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük kültürel ve tarihsel varlıkları arasında yer aldığını söyledi.

ZAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder