12 Nisan 2010 Pazartesi

ZIMMERMAN ÖDÜLÜ PROF. GENÇER'E VERİLDİ

İnsan vücudundaki farklı organların manyetik alanını ölçerek tıpta görüntüleme yöntemlerinin gelişmesine öncülük eden, fizik biliminin babalarından James Edward Zimmerman adına verilen ödüle Türk bilim adamı Prof. Dr. Nevzat Gençer layık görüldü.

İki yılda bir yapılan, bu yıl Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde düzenlenen 17. Uluslararası Biyomagnetizm Kongresinde ilk kez David Zimmerman Ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

David Zimmerman Ödülü Komitesi, bugüne kadar yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeniyle Uluslararası Tıp ve Biyoloji Mühendisliği Federasyonu'nca desteklenen ödül için ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Gençer'i uygun gördü.

Prof. Dr. Gençer, bir kaç ay önce ödül komitesinden aldığı telefonla büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, şunları söyledi.

"Komiteden arayan yetkili, beni bu ödüle aday göstermeyi düşündüklerini belirterek öz geçmişimi istedi. Yetkili, bir süre önce tekrar arayarak ödülün bana verildiğini bildirdi. Hiçbir başvuru yapmadığım halde böyle bir ödüle layık görülmem beni çok mutlu etti. Çalışmalarımın böyle bir platformda tanınıyor olmasından gurur duydum."

Kongredeki ödül töreninde yaptığı konuşmada, ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Biyomedikal Araştırma Laboratuvarında, 15 yıldır insan vücudundaki dokuların herhangi bir zarar görmeden görüntülenmesine yönelik üzerinde çalıştıkları projeden de söz ettiğini anlatan Gençer, bu cihaz sayesinde vücuda temas olmaksızın hasta dokuların tespit edilebileceğini, böylelikle vücut içi kanamaların ve tümörlerin yerinin kolaylıkla belirlenebileceğini söyledi.

TNN – AA

0 yorum:

Yorum Gönder