27 Nisan 2010 Salı

ÇEVRE TIR'I BİLİNÇ TAŞIYACAK

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, çevre konusunda daha bilinçli ve eğitimli bir toplum oluşturulması düşüncesiyle hazırlanan 5 adet seyyar eğitim aracı yola çıktı. Tam donanımlı tırlar 22 Nisan - 18 Haziran 2010 tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ilini ziyaret edecek

Seyyar eğitim araçları, 81 ilin her birinde belirli sürelerle konaklayacak ve ziyarete açılacak. Eğitim araçlarını ziyaret eden halk ve öğrenciler, atıkların geri dönüşümü, su ve enerji kaynakları israfının önlenmesi, temiz bir çevre oluşturulmasına katkı sağlanması, alınabilecek bireysel tedbirler, ağaçlandırma çalışmalarının önemi, ormanların, doğal zenginliklerin, bitki örtüsünün ve hayvanların korunması gibi konularda bilgi alabilecekler.

Türkiye'yi çepeçevre dolaşacak araçlar 85 metrekare kapalı alana sahip. İçinde ve çevresinde çevre konusunda sunumların yapılacağı araçlarda, atık pil toplama kutuları yer alıyor. İsteyen kişilerin karbon ayak izlerini ölçtürebileceği araçlarda, gidilecek bölgeye göre Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre konusunda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler de ziyaretçilere aktarılacak. Ayrıca atık geri dönüşümü konusunda hazırlanmış bilgilendirici kısa filmler izlenebilecek. Ziyaretçiler, talepleri doğrultusunda form doldurarak çevre gönüllüsü de olabilecekler. Araçlar ilk etapta Çevre bilincini yükseltmek maksatlı eğitimler vermek üzere Zonguldak, Bartın, Kayseri, Kastamonu ve Afyonkarahisar'da mola verdi.

GERÇEK GÜNDEM

0 yorum:

Yorum Gönder