16 Nisan 2010 Cuma

58 YILDIR ÖZLEMİYDİ...

Hayırsever iş adamı, Adana'nın Ceyhan ilçesinde gidebileceği lise olmadığı için yıllardır duyduğu özlemini, ilçenin Büyükmangıt beldesinde 16 derslikli fen lisesi ve 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu yaptırarak giderecek.

Bir süre önce mesleği olan eczacılığı bırakarak müteahhitliğe başlayan Bahattin Erdinç (72), babasının 1939 yılında öğretmenliği bırakıp ticarete atılma kararı almasıyla 1 yaşında ailesi tarafından Adana'nın Ceyhan ilçesine getirildiğini söyledi.

Yaşamının 32 yılının geçtiği Ceyhan'da bir süre eczacılık yaptığını, daha sonra İstanbul'a yerleşerek inşaat sektöründe çalışmaya başladığını ifade eden Erdinç, şöyle konuştu:      

''Yaşadığım yörede lise olmaması nedeniyle çektiğim sıkıntılar aklımdan hiç çıkmadı. Bu sıkıntılar ve yaşadığım yörede lise olmaması, yatılı okula da kayıt yaptıramamam nedeniyle çektiğim özlem sonucu şirketimiz ve ailem adına lise yaptırma kararı aldım. Bu kapsamda Büyükmangıt beldesinde bir süre önce mülkiyeti maliye hazinesine ait arazi üzerinde fen lisesinin yapımına başladık. 16 derslikli okul binası bitmek üzereyken Adana Valiliği ile yaptığımız protokolün dışına çıkarak okulun hemen yanına bir de 300 yatak kapasiteli yurt binası yaptırma kararı aldık. Lise ve yurt binasının önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.''       

Erdinç, cehalete karşı olduğu için okul yaptırmayı cami ve hastane yaptırmaya tercih ettiğini söyledi.       

Ülkenin ve gençlerin eğitim kurumlarına çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Erdinç, ''Eğitime katkıda bulunmak en kutsal vatan hizmeti kadar önemli. Bu okul yarınımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın istikbali için yapıldı. Bu okuldan inşallah çok değerli ve Atatürk ilkelerine bağlı insanlar yetişecek'' diye konuştu.       

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder