11 Mart 2010 Perşembe

ATATÜRK'ÜN ASKERİ İDADİDEN MEZUNİYETİ İÇİN MAKEDONYA'DA İLK ANMA

Atatürk'ün Manastır Askerî İdadisi'nden mezuniyetinin 111'inci yıldönümü dolayısıyla Makedonya'daki Manastır kentinde bu yıl ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de katıldığı bir tören düzenlenecek.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Türk ordusunun ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün Manastır Askerî İdadisinden mezuniyetinin (1899) 111'inci yıldönümü olan 13 Mart 2010 tarihinde saat 11.00'de Manastır Askerî İdadisinde bir tören icra edilecektir" denildi. Törene Türk Silahlı Kuvvetleri adına Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı Askerî Lise Komutanlıklarından öğrenciler ile TSK temsilcileri katılacak. Bir ilk olması dolayısıyla bu yıl yapılacak törende Genelkurmay ATASE Başkanlığı Askerî Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Mehteran Bölüğü de yer alacak.

Tören Türkiye ve Makedonya milli marşlarının çalınmasının ardından Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi, Makedonya Savunma Bakanlığı temsilcisi, Genelkurmay Başkanlığı temsilcisinin konuşmalarıyla sürecek. Askeri öğrenciler adına yapılacak konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından günün anısına ağaç dikilecek. Tören Manastır Askerî İdadisi'nde düzenlenecek geziden sonra Mehter Bölüğünün konseri ile sona erecek.

Mehter Bölüğü aynı günün akşamı başkent Üsküp'te ayrıca bir konser verecek. Açıklamada, söz konusu törenin, Atatürk'ün Manastır Askerî İdadisi'nden mezuniyetinin her yıldönümünde Manastır/Makedonya'da icra edileceği bildirildi.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder