11 Mart 2010 Perşembe

110 MİLYON LİRAYA, 2 HİPER, 100 SÜPERMARKET AÇACAK, 1000 KİŞİYE YENİ İŞ KAPISI OLACAK

Carrefoursa’nın 2010 yılı için iddialı planları bulunduğunu açıklayan Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, toplam 110 milyon liralık yatırımla 2 hipermarket ve 100 süpermarket açacaklarını belirtti.

Carrefoursa Genel Müdürü Jacabo Caller ise, geçen yıl Türkiye’den ihracat başladıklarını belirtirken, “Türkiye’de 3 önceliğimiz yatırım, istihdam ve hizmet. Çünkü Carrefour uzun vadede Türkiye’ye inanıyor, güveniyor” dedi.

Carrefoursa Genel Müdürü Jacabo Caller ile birlikte bir toplantı düzenleyerek Carrefoursa’nın 2010 yılı yatırım ve istihdam planları açıklayan Dinçer, “Genç, büyüyen bir nüfusumuz var. Kişi başına düşen harcanabilir gelirimiz hızla yükseliyor. Kentleşme oranı hızla yükseliyor. İşte bu sebeplerden dolayı Sabancı olarak perakendeyi portföyümüzdeki ana iş kollarından biri ve büyüme alanı olarak belirledik” diye konuştu. Carrefoursa marketlerinden yılda yaklaşık 90 milyon müşteriye hizmet verildiğini, modern perakendeciliğin Türkiye’de geleceğine inandıklarını aktaran Dinçer, şunları söyledi: “Carrefoursa tarihindeki en fazla açılışı 4 tane hipermarket ve 54 tane süpermarket olmak üzere 2009’da yaptı. Geçen yıl açılışlarda rekor kırdık ve toplam 26 hipermarket ve 160 süpermarkete ulaştık. Kriz yılında toplam 130 milyon lira yatırım yaptık. Ekonomiye katkımızı sürdürdük. Ciromuzu artırdık. Güçlü bilanço ve nakit pozisyonumuz koruduk. 650 kişiyi iş sahibi yaptık ve toplam çalışan sayımızı 7 bin 800’e yükselttik.”

Yatırımların büyüme,istihdam, iç tüketimde canlanma anlamına geldiğini vurgulayan Dinçer,  “Biz de 2010 için iddialı planlar yapıyoruz” dedi. Dinçer, bu planları şöyle anlattı: “Bu yıl 17’nci yılımızı kutluyoruz. 2 hipermarket, 100 süpermarket açacağız. 110 milyon lira yatırım yapacağız. 1000 kişilik yeni istihdam yaratacağız. Gelecek yıllarda istihdamımız, yatırımlarımız katlanarak büyüyecek. Çünkü Sabancı olarak perakendeye dönemsel şokların ötesinde stratejik ve uzun vadeli olarak bakıyoruz.”

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder