27 Şubat 2010 Cumartesi

MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEKLEME ÖDEMELERİ BELİRLENDİ

2010 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere 2011 yılında dekar başına 2,5 TL toprak analizi desteği verilecek. Süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanları ile yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanlarına 2 TL ile 5,5 TL arasında mazot desteği, 3 TL ile 5,5 TL arasında gübre desteği verilecek.
Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılması ile Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarına Destekleme Ödemesi Yapılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kamu tüzel kişileri hariç 2010 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere alan bazlı olarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca belirlenecek büyüklükteki, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı her tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş laboratuarlarda toprak analizi yapacak. Belirlenecek büyüklüğün altındaki tarım arazileri için toprak analizi şartı aranmayacak. Organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan çiftçilere, Tarım Bakanlığı’nca ilgili kayıt sistemlerinde oluşturulacak icmaller üzerinden 2010 yılı için 2011 yılında destekleme ödemesi yapılacak.

2010 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere 2011 yılında dekar başına 2,5 TL toprak analizi desteği verilecek. Ayrıca, süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanlarına dekar başına 2 TL mazot, 3 TL gübre, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanlarında 3,25 TL mazot, 4,25 TL gübre, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanlarında 5,5 TL mazot, 5,5 TL gübre desteği ödemesi yapılacak. Organik tarım yapan çiftçilere dekar başına 25 TL, meyve ve sebze ürünlerinde iyi tarım uygulamaları yapan çiftçilere ise dekar başına 20 TL, örtüaltı iyi tarım uygulamaları yapan çiftçilere dekar başına 80 TL destek verilecek.

MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder