24 Ekim 2014 Cuma

KÖPEKLER İÇİN DİŞ FIRÇASI



Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Mörfelden Walldorf'da etkinlik gösteren Emag AG'nin kurucusu Dr. Bülent Emekçi, Emmi Pet markasıyla köpeklere hususi ultrasonla çalışan diş fırçası üretti.

Dünyada bu teknolojiyle çalışan ilk köpek diş fırçasını üreten Emekçi, müşterilerin yoğun ilgisinden ötürü memnun olduklarını dedi. 2004 yılından beri tırnak malzemeleri, kozmetik, ultrason ve diş ürünleri sektörlerinde etkinlik gösteren Bülent Emekçi, mahsul motorsuz olduğundan için köpeklerin fırçalama esnasında rahatsız olmadığını belirtti.
Ürünlerine dünyanın her yerinden talep geldiğini belirten Türk işadamı Emekçi, şunları dedi: “Dünya çapında bu teknolojide üretim yapan bir şirketiz. Özellikle Almanya'da bildiğiniz gibi çoğu ailenin hayvanları bilhassa de köpekleri vardır. Bu hayvanların dişlerinin fasıla sıra da olsa fırçalanması lazım. Daha evvel köpekler narkoz verilerek dişleri fırçalanıyordu ve narkoz verilen her 10 köpekten bir tanesi ölüyordu. Bu problemi çözmek için yola çıktık ve iki sene sonunda bu köpek diş fırçasını ürettik. Biz bilhassa sorun çözücüyüz, bu talep piyasadan geldi ve analizlerimizi yaparak fırçayı üretmeye başladık. Normal diş fırçaları çizerek temizliyor bu fırça ise dokunarak ultrasonla diş taşlarını temizliyor. Şu anda piyasamız fazla iyi ve bilhassa Avrupa'ya yönelik. Gelecekte kediler için olmasa da bilhassa atlar için problem var ve ilerde atlar için diş fırçası üretmek istiyoruz.”

0 yorum:

Yorum Gönder