15 Temmuz 2014 Salı

SİLİVRİ’DE KAVUN VE BAMYA FESTİVALİ…



Unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkararak Silivri’de ekonomik ve sosyal hareketlilik yaratmayı amaçlayan Silivri Belediyesi, Selimpaşa Mahallesi’nde 34 yıl sonra yeniden başlattığı Topatan Kavunu ve Bamya Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; "Şehirleri AVM’lerle kuşatan anlayışa inat, biz tarımsal festivallerimizi sürdürmeye, tarım arazilerimizi korumaya devam edeceğiz. İstanbul’u besleyecek büyüklükte tarım alanı sadece Silivri’de var. Selimpaşa’da Kavun ve Bamya yerel değerlerimiz. Fiziki özelliğinden kaynaklanan bu lezzetin dünyanın hiçbir yerinde aynı olması mümkün değil.”
Festivalde En İyi Bamya yarışması oldukça çekişmeli geçti. 18 bamya üreticisinin katıldığı yarışmada bamyalar; rengine, iriliğine ve şekline göre birçok kategoride değerlendirmeye alındı. Festival’de Topatan Kavunu’nu bu yıl bölgede ilk yetiştiren üretici olan Muammer Aksoy’a çeyrek altın hediye edildi.
Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen En İyi Bamya Üreticilerine ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar sahnede takdim etti. En İyi Bamya Üreticisi birincisi Recep Soydan, ikincisi Kezban Okutucu ve üçüncüsü de Eyüp Budak oldu. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.
Festivalin konser ayağında ise Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici sahne aldı. Silivrili vatandaşlara müzik ziyafeti yaşatan Altuğ ve Şenlendirici’nin şarkılarına izleyenler de geç saatlere kadar eşlik etti. Doğum günü olan Hüsnü Şenlendirici için sahnede sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder