27 Mart 2014 Perşembe

TİYATRONUN ADANA ZİRVESİ



Sabancı Vakfı ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl 16’ncısı düzenlenecek Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin programı açıklandı. 14 Nisan’da Fransız performans topluluğu Ilotopie’nin Seyhan Nehri üzerinde sunacağı ‘Suya Yansıyan Düşler’ adlı su gösterisiyle başlayacak festival, bu yıl beşi yurtdışından toplam 21 tiyatro topluluğunu ağırlayacak. Festivale yurtdışından gelecek İspanya’dan Yllana Tiyatro Topluluğu ‘Muu’, Romanya’dan Passe-Partout Tiyatrosu ‘Biz İkimiz’, İran’dan İnruzha Tiyatro Topluluğu ‘Kuraklık ve Yalan’ ve Azerbaycan’dan Devlet Akademik Milli Dram Tiyatrosu ‘Lankeran Han’ın Veziri’ adlı oyunları sahneleyecek.

Türkiye ’den ise İstanbul Devlet Tiyatroları ‘Cimri’, ‘Hamlet’ ve ‘Çöl Fırtınaları’, Kocaeli Şehir Tiyatroları ‘Guguk Kuşu’, İstanbul Şehir Tiyatroları ‘İstanbul Efendisi’, Ankara Ekin Tiyatrosu ‘Üçüncü Zil’, Bursa Devlet Tiyatrosu ‘Sarıpınar 1914’, Mersin Opera Balesi ‘Çalıkuşu’, İzmir Devlet Tiyatrosu ‘Son Çığlık’, Ankara Devlet Tiyatrosu ‘Nereye’, Eskişehir Şehir Tiyatroları ‘Nafile Dünya ’, Kenter Tiyatrosu ‘İyi Geceler Desdemona Günaydın Juliet’ ve ‘Toplu Hikâyeler’, Tiyatro Kedi ‘Bana Esmeyi Anlat’, Van Devlet Tiyatrosu ise çocuk oyunuyla Adana izleyicisinin karşısına çıkacak.
16 Mayıs’a kadar sürecek festival, Adana’daki Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılacak. Festivalin yabancı oyunları İstanbul’da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde de seyirciyle buluşacak.
Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği festivalin bu yılki onur ödülü ise 14 Nisan akşamı açıklanacak.

0 yorum:

Yorum Gönder