ABD'de yapılan bir
bilimsel çalışmalar gösterdi ki, kakaodan elde edilen flavanol adlı maddenin
yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan hafıza kaybı sorununu çözmek için bir umut
kaynağı olabilir.
Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi'nden (CUMC) bilim
adamlarının yaptığı araştırma, yaşları 50 ila 69 olan 37 sağlıklı hasta
üzerinde 3 ay süren çalışmada bir gruba günde 900 miligram yüksek flavanol,
diğer gruba ise günde 10 miligramlık düşük flavanol içeren diyet uygulandı.
Araştırmayla yapılan açıklamada çalışmanın başında 60 yaşındaki kişilerin
hafıza özelliklerini taşıyan katılımcıların hafızaları 3 ay sonunda 30-40 yaş
hafızasına eriştiği belirtildi.
0 yorum:
Yorum Gönder