19 Ağustos 2014 Salı

KANSER SAVAŞÇISI BEBE ASPİRİNİ



Acıbadem Adana Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Abalı, en eski ilaçlardan biri olan aspirinin bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğunu söyledi.

Aspirinin insan sağlığı üzerindeki yeni faydalarının gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam ettiğini anlatan Prof. Abalı,“Ağrı kesici özelliğe sahip bu ilacın özellikle kardiyovasküler cerrahi alanındaki ve inmelerdeki yararlarını zaten biliyoruz” diyerek bebe aspirininin bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkisinin de olduğunu belirtti. Prof. Dr. Abalı, “Her gün 75 ila 300 mg arası bir adet alınan aspirinin bazı kanser türlerine karşı koruyucu bir etki gösterdiği toplumsal, geniş araştırmalarla ortaya konmuştur. Bahsedilen şekilde aspirin kullanımı özellikle kolon kanserinde polip oluşma riskini azaltıyor. Ayrıca kalın bağırsak kanseri, mide kanseri, yemek borusu kanseri, meme kanseri gibi kanser türlerinin gelişme riskini de önemli ölçüde düşürüyor. Yine aspirin, daha az oranda olmakla beraber,meme kanseri, prostat kanseri ve akciğer kanserlerinden ölüm riskini de azaltmakta” dedi.
“Kanserden korunmak için günde bir adet bebe aspirinini hipertansiyon hastalarının da kullanabileceğini söyleyen Acıbadem Adana Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Abalı, “Bu hastalar tansiyonları kontrol altında olduğu sürece,doktorlarının bilgisi ve onayı ile diğer önlemlere ek olarak günde bir adet bebe aspirini içebilirler” diyor.

0 yorum:

Yorum Gönder