14 Temmuz 2014 Pazartesi

ADIYAMAN’A PANORAMA VE ARKEOLOJİ MÜZESİ



Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman’a panorama ve arkeoloji müzesi yapılacağı müjdesini verdi.

Demirtaş; Kommagene Uygarlığı, Roma, Selçuklu ve Osmanlı Türkleri dönemini günümüze taşıyan Adıyaman’ın tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliklerini yerli ve yabancı turistlere daha iyi tanıtmak amacıyla uzun zamandan beri bir panorama ve arkeolojik müzesine ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde valiliğin görüşmeleri sonucu bu talebin olumlu karşılanması üzerine, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Gaziantep Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile irtibata geçildi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Gaziantep Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce Adıyaman Panorama ve Anıtlar Arkeoloji Müzesi yapım danışmanlık hizmeti için ihaleye çıkarıldı.
Demirtaş, ihalenin, 12 Ağustos 2014 tarihinde yapılacağını, takvim süresinin 360 günden 180 iş gününe indirildiğini ve bu süre içinde yapımının tamamlanmasının beklendiğini söyledi. İlimiz ve ülkemiz turizmine önemli katkı sağlayacağına inandığı Adıyaman Panorama ve Anıtlar Arkeoloji Müzesi'nin gelecek nesillerin de bu tarihi varlıkları tanıması ve kendilerinden sonraki kuşaklara aktarılmasının sağlanması gibi önemli bir mirasa da ev sahipliği yapacağına inandığını" sözlerine ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder