7 Mayıs 2014 Çarşamba

ÜNLÜ BESTECİNİN KAYIP ESERİ 140 YIL SONRA BULUNDU



Alman besteci Felix Mendelssohn'un, özel istek üzerine 1842'de bestelediği "The Heart of Man is Like a Mine" (İnsanın Yüreği Madene Benzer) adlı eserinin elyazması, ABD'de özel bir koleksiyonda ortaya çıkarıldı.

Elyazması, gelecek günlerde Christie's Müzayede Evi'nde yapılacak açık artırmada satılacak. Mendelssohn'un imzasını taşıyan eserin 25 ila 45 bin dolara alıcı bulması bekleniyor.
Eserin Friedrich Ruckert'in "Das Unveraenderliche" adlı şiirinin ikinci kıtasından alınan sözleri, insan yüreğini bir madene benzetiyor ve kalbin sadece içindekini verebileceğini belirtiyor.
Christie's Müzayede Evi Elyazmaları Bölümü uzmanlarından Thomas Venning, ünlü bestecinin, sadece bir kez özel bir toplantıda çalınan eserin yayılmasını kasten engellediğini söyledi.
Önce 1862'de, daha sonra da 1872'de açık artırmada satılan ve o zamandan bu yana kayıp olan elyazmasının ABD'ye nasıl gittiği ise gizemini koruyor. Mendelssohn, tiyatro müdürü Johann Valentin Teichmann için bestelediği eserin elyazmasına iliştirdiği notta, bunu yaymaması ricasında bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder