6 Mayıs 2014 Salı

TCDD'DEN "YUNUS EMRE"YE ÖZEL TREN SEFERİ



Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri için TCDD özel tren seferi düzenledi.

Etkinliğe katılacakların Yunus Emre köyüne gidiş ve dönüşleri için 6 Mayıs 2014 tarihinde il merkezi ile Yunus Emre arasında karşılıklı özel seferler yapılacak. Eskişehir’den Yunus Emre’ ye sabah 08:15’de hareket edecek olan tren, aynı gün saat 17:00 dönüş yapacak. Gidiş ve dönüş bilet fiyat ücretinin 12 lira olarak belirlendiği, satışların tren garının tüm gişelerinden yapılmakta olduğu belirtildi.
Bu arada, 6 Mayıs 2014 Salı günü Yunus Emre köyündeki etkinlik programı da açıklandı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve protokol konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yunus Emre Şiir Dinletisi yapılacak. İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu’ndan ‘Yunus Emre’den Kaside ve İlahiler’ dinlenecek, Geleneksel Yunus Aşı ikram edilecek. Öğleden sonra ise Eskişehir Sanat Derneği, Eskişehir Şairler Derneği ve Eskişehir Şairler,Yazarlar ve Ozanlar Derneği üyeleri şairlerinden ‘Yunus Emre için Şiir’ Dinletisi yapılacak.
Akşam saat 18:00’de ise, Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde, Eskişehir Sanat Derneği’nce düzenlenen, diğer illerden de gelen ressamların katılacağı ‘Yunus Emre Resim Sergisi açılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder