6 Mart 2014 Perşembe

MOĞOLİSTAN İLE VİZE MUAFİYETİ



Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moğolistan Hükümeti Arasında Vatandaşlarının Karşılıklı Seyahatine İlişkin Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

10 Ekim 2013 tarihinde Ankara'da imzalanan ekli "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moğolistan Hükümeti Arasında Vatandaşlarının Karşılıklı Seyahatine İlişkin Anlaşma"nın onaylanması; Dışişleri Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.
Karara göre, iki ülkeye ziyarette bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Moğolistan vatandaşlarından diplomatik pasaport, hizmet pasaportu, özel pasaport, umuma mahsus pasaport, geçici pasaport, uçak mürettebatı belgesi, seyahat belgesi ve gemi adamı cüzdanı olanlar, bu anlaşmanın belirtilen hükümleri çerçevesinde diğer tarafın ülkesine girebilecek, ülkesinden transit geçebilecek, çıkabilecek ve ülkesinde geçici olarak kalabilecek. Vatandaşlar her 180 günlük süre içerisinde 30 günü aşmayan bir süre için, diğer tarafın devletinin ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek, çıkmak ve diğer tarafın devletinin ülkesinde geçici olarak kalmak için vize alma yükümlülüğünden muaf olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder