24 Şubat 2014 Pazartesi

EHLİ BEYT MÜZESİ DAİMİ OLDU



Topkapı Sarayı Müzesi’nde 2008 yılında Ehl-i Beyt Sergisi olarak açılan bölümün devamlı teşhir salonu olmasına karar verildi.

Topkapı Sarayı Has Oda Dairesi içerisinde Kutsal Emanetler Bölümü dışında ayrıca Silahtar Hazinesi Bölümü’nde de Ehl-i Beyt teşhir salonu açıldı. Kutsal Emanetlerin devamı niteliğinde açılan yeni bölümde; Hz. Ali’nin kılıcı, Hz. Fatıma’nın hırkası, sanduka örtüsü, sandığı, seccadesi, Hz. Hüseyin’in cüppesi, Kutsal Kerbela toprağı, Medine-i Münevvere toprağı, Hz. Peygamber’in sakal-ı şerifleri teşhir ediliyor. Ziyarete açık olan bu bölümdeki eserler zaman zaman dinlendirilme amacıyla değiştiriliyor. Müzede yer alan kutsal emanetlerin tamamı Sultan Reşat döneminden 100 yıl sonra yeniden temizlenerek restore edildi. Topkapı Sarayı’nın orijinal yapısına uygun gerçekleştirildiği belirtilen çalışmalarla müzenin her bölümünde, ait olduğu dönemin ruhu yeniden canlandırılmaya çalışılacak.
Son durak Ehli Beyt müzesi olacak Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in himayesinde 120 Alevi dedesi ve Bektaşi babası 12 gün boyunca Kerbela, Necef, Medine ve Mekke ziyareti gerçekleştirdi. Kutsal topraklara ziyarette bulunan Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları manevi iklimin ardından yurda döner dönmez Topkapı Sarayı’nda bulunan Ehli Beyt Sergisi’ni de ücretsiz ziyaret edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder