12 Kasım 2013 Salı

ALTIN İSKENDER 'ALTIN KAFES'İN



54. Selanik Uluslararası Film Festivali’nde Theo Angelopoulos adına verilen büyük ödül Altın İskender’i, Diego Quemada-Diez’in “Altın Kafes” adlı filmi kazandı. Quemada-Diez, aynı zamanda En İyi Yönetmen ödülünü de aldı. Ayrıca, Yunan Parlamentosu TV Kanalı'nın verdiği İnsan Hakları Ödülü de “Altın Kafes”in oldu.

Jüri özel ödülü Gümüş İskender Katell Quillévéré'in “Suzanne” adlı filminin olurken, Sara Forestier “Suzanne”daki yorumuyla En İyi Kadın Oyuncu seçildi.
Bronz İskender ödülü, özgünlüğü ve sinema sanatına katkısından ötürü Mariana Rondon'un “Bad Hair” adlı fimine verilirken; En İyi Senaryo ödülünü “Sunshine Boys” ile Myeon-Hue aldı.
Elina Psykou'nun “The Eternal Return of Antonis Paraskevas” filmindeki oyunuyla Christos Stergioglou ve Ignacio Rodriguez'in “The Devil Liquor” filmindeki yorumuyla Jaime Vadell En İyi Erkek Oyuncu ödülünü paylaştılar.
Crossroads ortak yapım forumuna Türkiye'den katılan Ülkü Oktay'ın “Kendi Aramızda”sı Fransız Sinema Merkezi CNC’nin 7 bin Avro tutarındaki Geliştirme Ödülünü kazandı.

0 yorum:

Yorum Gönder