18 Eylül 2013 Çarşamba

CENK GÜNDOĞDU, METİN ALTIOK ÖDÜLÜNÜ ALACAK



Gezi Direnişi nedeniyle ertelenen ve bu yıl altıncısı Issız adlı ilk şiir kitabıyla Cenk Gündoğdu'ya verilecek Metin Altıok Şiir Ödülü Töreni 28 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

Metin Altıok Şiir Ödülü, 20 yıl önce Sivas'ta 37 can ile bir arada katledilen değerli şairin, yayıncısı olan Kırmızı Kedi Yayınevi ve ailesi tarafından düzenlenen bir törenle sahibini bulacaktır. İlki 2008 yılında verilen ve sırasıyla  Haydar Ergülen, Azad Ziya Eren, Hulki Aktunç, Birhan Keskin ve Tozan  Alkan’ın aldığı ödülün bu yılki sahibi ISSIZ adlı kitabıyla genç şair Cenk Gündoğdu olDU. Seçici kurulun, 2012’de yayımlanmış şiir kitapları arasından başvuru aranmaksızın yaptığı değerlendirme sonucunda, Cenk  Gündoğdu,  “Güncelliğini yitirmeyen ve yaşadığımız çağda derin izler bırakan evrensel bir gerçekliğin: savaşın, alışıldık savaş şiiri kalıplarının dışında kalarak, şaşırtıcı inceliklerle nasıl yazılabileceğini gösterdiği, toplumcu şiir sayfalarına ustalıkla kattığı dizelerde, insana dair büyük bir ıstırabı dramatik ve neredeyse görsel bir kurguyla verirken zulmü, kıyımı ve acıları, yoğun duygularıyla şiir diline geçirmekteki başarısı için,” değer bulundu.
Seçici kurulun Doğan Hızlan, Hilmi Yavuz, Güven Turan, Talat S. Halman, Ali Cengizkan, Eray Canberk, Ülkü Tamer'den oluştuğu  Ödül Töreni  28 Eylül Cumartesi günü, saat 19:30’da Etiler, Zeytinoğlu Caddesi’ndeki  Akatlar Kültür Merkezi'nde  yapılacak. Törende Duygusuz Yenilgi adlı Metin Altıok'un 1963 yılında yazdığı ve  Evrim dergisinde yayımladığı tek perdekil kısa oyunu da  Orhan Alkaya'nın yönetmenliği ve Mert Tanık, Aslıhan Kandemir, Ozan Gözel, Buket Yanmaz Kubilay'ın oyunculuğuyla ilk kez izleyiciyle buluşacak. Grup Gündoğarken'in ve Çiğdem Erken'in müziklerinin ardından kokteyl ile tören sona erecek.     

0 yorum:

Yorum Gönder