11 Temmuz 2013 Perşembe

BERGAMA'DA TARİH 3 BOYUTLU CANLANIYOR



İzmir'in Bergama İlçesi'nde bulunan tarihi mekanlardaki eserlerin orjinallerini üç boyutlu olarak göremeye imkan sağlayan “Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor Projesi” hayata geçirildi.

Dijital yaşam koçu Bilkom'un kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak Bergama Belediyesi işbirliği ile başlayan, Dokuz Eylül, Gediz ve Yaşar üniversitelerinin mimarlık fakültesi öğrencileriyle hayat bulan proje Bergama Ticaret Odası Hasan Şentürk Sosyal Tesislari Tonoz Salonu'nda tanıtıldı. Daha sonra tanıtım Akropol ve Asklepion antik kentlerinde uygulamalı olarak devam etti. Yerinde 3 boyutlu gezinme deneyimi sunan Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor Projesi'nin, Bergama'daki Asklepion ve Akropol antik kentleri ile Zeus Sunağı'nı gezenlerin, android, archicad, artülantis, Abvent ve Apple işletim sistemine sahip teknoloik cihazlarla eserler önündeki levhalardaki kodları girip, o eserin orjinalini üç boyutlu olarak görebilme şansı bulacağı belirtildi.
CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, projeyle, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday bir kent olarak, tarihi güzelliklerini daha iyi tanıtacaklarını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder