9 Temmuz 2013 Salı

ZİHİNSEL ENGELLİLERE OSMANLI TERAPİSİ



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, zihinsel engelli çocukların hayata katılımının sağlanması ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi için Türkiye’de ilk olacak yeni bir çalışmaya imza atıyor. Bakanlık, zihinsel engellileri müzikle terapi edecek.

Osmanlı geleneğindeki müzikli tedaviden örnek alınarak yapılacak çalışmada, zihinsel engellilerin iletişim becerilerinin ritimle geliştirilmesi hedefleniyor. Eğitimler kapsamında davul ve çeşitli ritim aletleri kullanılacak.
Ağır zihinsel engeli olan ve sözlü iletişimin yetersiz kaldığı durumlarda çocuğun ritim aletlerine vuruş hızıyla kızgın, sinirli ve sakin olup olmadıkları gözlemlenecek. Çocukların ritimlere verdiği tepki ile uygulanabilecek modeller tespit edilecek. Bu kapsamda yaş aralığı 0-7 olarak belirlendi.
Zihinsel engellilere bakanlığın uzman ekipleri tarafından eğitim verilecek. Bu kapsamda bakanlığın oluşturduğu ekipler Türk ve Ukraynalı uzmanlardan ders alacak. 24 farklı şehirden gelen ve zihinsel engelliler alanında faaliyet gösteren uzmanlara, eğitimlerin sonunda Ukrayna’da ve çeşitli Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan sertifika verilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder