6 Mayıs 2013 Pazartesi

MERSİN’E MÜZİSYEN AKINI



Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 10-22 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Festival, aralarında günümüzün öne çıkan kemancılarından Shlomo Mintz, Cezayirli sanatçı Sauad Massi, flamenkonun prensleri Los Vivancos, Olga Scheps, Fatih Erkoç ile Mersin Devlet Opera ve Balesi ve Bilkent Orkestrası’nın da bulunduğu 355’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlıyor.

Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) kabul edilerek adını uluslararası alanda da duyurmayı başaran Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu sene Bilkent Senfoni Orkestrası’nın 10 Mayıs Cuma günü, Mersin Kültür Merkezi’nde vereceği gala konseri ile açılacak. Şef Işın Metin yönetimindeki orkestra, kemancı Shlomo Mintz’e eşlik edecek.
Mersinli sanatseverleri bir pazar günü açık hava etkinliğinde buluşturmak festivalin gelenekleri arasında. Bu yıl Kanlıdivane ören yerindeki konserin konuk sanatçısı Fatih Erkoç. Sanatçı 12 Mayıs Pazar günü Kanlıdivane’de vereceği konserle Mersinli müzikseverlerle buluşacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası arp sanatçısı Çağatay Akyol ile TRT Genel Müdürlüğü üflemeli çalgılar sanatçısı Ferhat Erdem, 13 Mayıs Pazartesi günü Tarsus St. Paul Müzesi’nde beğenilen parçaları seslendirecekler. Mersin Devlet Opera ve Balesi; G. Puccini’nin “Madam Butterfly Operası”nın ilk temsilini 14 Mayıs Salı günü festival kapsamında Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek. “Magrep’in Tracy Chapman’ı” olarak adlandırılan Cezayirli sanatçı Souad Massi, 15 Mayıs’ta Mersin Kültür Merkezi’nde dinleyiciyle buluşacak.
Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı’nın 16 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceği teatral konferans ile izleyenler doğumlarının 200’üncü yılında G. Verdi ve R. Wagner’i daha yakından tanıyacaklar. Mersinli sanatçılar Alican Süner (keman), Bengisu Gökçe (keman) ve Cem Oslu (piyano), 17 Mayıs Cuma günü Latin Katolik Kilisesi’nde bir araya gelecekler. Olga Scheps, 18 Mayıs Cumartesi günü yine Mersin Kültür Merkezi’nde bir piyano resitali verecek. Festival, son olarak 22 Mayıs Çarşamba günü Los Vivancos Grubu’nun flamenko gösterisi ile kapanacak.

0 yorum:

Yorum Gönder