4 Nisan 2013 Perşembe

MÜZEDE BOTANİK BAHÇESİ



Sakıp Sabancı Müzesi'nin 18 dönümlük bahçesinde, artık müzeyi ziyaret eden herkes, çeşit çeşit bitkiyi gözlemleyebiliyor.

Erguvan, lavanta, mimoza gibi çiçeklerin renklendirdiği bir bahçede, Türkiye ’de nadir bulunan sahil sekoyası, mantar meşesi, halepçamı, iskenderiyedefnesi, floridakızılcığı gibi bitkilerin yanında yer alan 150 yıllık anıt ağaçları, yanlarına yerleştirilen tabelalar sayesinde tanımak/öğrenmek artık mümkün...
Uzakdoğu, Amerika , Avustralya, Kuzey Afrika, Kafkasya bölgelerinden gelen; Türkiye’de çok az görülen bitkileri de içeren 115 bitki çeşidinin yer aldığı Sakıp Sabancı Müzesi’nin 18 dönümlük bahçesinde, artık müzeyi ziyaret eden herkes, çeşit çeşit bitkiyi gözlemleyebiliyor. 452 adet ağaç formunda bitkinin bulunduğu bahçeyi fıstıkçamı, sedirağacı, oyaağacı gibi ağaçlar da süslüyor.
2012 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin başlattığı ve Türkiye’de bahçecilik kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan Bahçe Projesi kapsamında, bahçe meraklılarına özel rehberli turlar, bahçeciliği farklı açılardan inceleyecek konferanslar ve çocuk eğitim programları düzenleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder