3 Nisan 2013 Çarşamba

KOSOVA’DA 2. TÜRK CAZ HAFTASI



Kosova’da 2.’si düzenlenen Türk Caz Haftası farklı bir programla seyircisiyle buluşuyor.

Türk Caz Haftası’nın nedeniyle Ulusal Tiyatro’da Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ve ünlü Caz Sanatçısı Kerem Görsev’in de katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Büyükelçi Ozan, geçen yıl düzenlenen 1. Türk Caz Haftası’nın büyük ilgi görmesi üzerine aldıkları önemli teşvik ve destekle, Türk Caz Haftası’nın ikincisini düzenlemeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Kosova ile Türkiye arasında çok benzer sosyal, tarihi ve akrabalık ilişkilerinin bulunduğunu ifade eden Ozan şunları söyledi:
"Türkiye’den buraya en önemli cazcıları getirmemizin çok önemli bir noktası var. Kosova genç bir nüfus ve dünya ile çok entegre. Dünyadaki eğilimlerle, dünyadaki sanat zevkleriyle, bütün modern sanatlarla iç içe olan genç bir toplum var burada. Sanata ve öğrenmeye çok yetenekli ve hevesli insanlar. Geçen yılki Caz Haftası’nda yeni bir şey keşfettik. Ortak bir zevki keşfettik. Beraber caz dinlemeyi, hem de iyi caz dinlemeyi çok seviyoruz. Bu yüzden çok mutlu olduk. Her iki ülkenin de iyi cazcıları var, hem de cazı dinleme zevki var. Bu da iki topluma ilave bir benzerlik kattı. Hem Kosova’nın hem Türkiye’nin dünya ile nasıl entegre olduğu, caz gibi hem evrensel hem Batı’ya ait modern bir sanatı, dünya merkezlerinde olduğu gibi Türk cazcılarının başarıyla icra edebildiğini Kosova halkına da gösterdik."
Türk Caz Haftası’nın açılış gecesi Kerem Görsev Chamber Jazz konseriyle yapılacak. Geçen yıl Türkiye’yi başarıyla temsil ettikleri Kosova’dan mutlu döndüklerini kaydeden Görsev, geçen yıla kıyasla bu yılki açılış konserinin daha farklı olacağını belirtti.
Dün akşam Priştine ulusal tiyatro salonunda verilecek açılış konseriyle başlayan Caz Haftası 6 Nisan tarihine kadar değişik konserlerle devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder