16 Ocak 2013 Çarşamba

İSTANBUL MODERN’DE ‘MODERNLİK’ SERGİSİ



İstanbul Modern’in, Comite Colbert’in sponsorluğunda düzenlenen yeni sergisi “Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar” adlı serginin açılışı dün akşam gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan ev sahibi Oya Eczacıbaşı, sergide Fransa ve Türkiye’den sanatçıların modernlik kavramına yaklaşımlarını yansıtan çalışmaların yer aldığına değinerek “Yirmi birinci yüzyılda modernliğin sorgulandığı sergi, köklü geçmişe sahip olan Türkiye ve Fransa kültürlerinin, tarih boyunca etkileşim içinde ortaklıklarını besleyerek, günümüze taşımayı amaçlıyor” dedi.

Türkiye’nin Fransa ile köklü ve derin ilişkilerinin çok eskiye dayandığını dile getiren Egemen Bağış “Bizim Paris’e ilk gönderilen büyükelçimizin göreve başlama tarihi 1483. 1526’da Kanuni Sultan Süleyman, kendisinden yardım talep eden 1. Fransuva’ya yardım gönderdi. O gün bugündür, Türkiye ve Fransa arasında her zaman yakın ilişkiler oldu. Çeşitli zamanlarda, farklı siyasi anlayışlar bu köklü ilişkiye farklı yaklaşımlarla renk kattılarsa da, genel anlamda Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkiler her zaman olumlu olmuştur” dedi.
İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu ve Çelenk Bafra’nın küratörlüğünde düzenlenen sergide Türkiye ve Fransa’dan 11 sanatçının eserleri yer alıyor. Sergide sanatçılar Nevin Aladağ, Fikret Atay, Kader Attia, Ayşe Erkmen, Cyprien Gaillard, Thomas Hirschhorn, Pierre Huyghe, Chris Marker, Sarkis, Hale Tenger ve Nasan Tur’un yapıtları üzerinden bugün hâlâ gündemde olan modernlik olgusunu ele alınıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder