4 Aralık 2013 Çarşamba

KALP KARDEŞLİĞİ HASTA PLATFORMU KURULDU



Doğuştan kalp hastalarına destek olmak, hasta ve hasta yakınları arasında iletişim kurmak, hastalık konusundaki bilinci artırmak ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla, Çocuk Kalp Vakfı çatısı altında Kalp Kardeşliği Hasta Platformu kuruldu.

Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu’nun öncülüğünde, AbbVie Türkiye’nin koşulsuz desteği ile kurulan platform, yıl içinde ‘Kalpten Kalbe Toplantıları’ düzenleyecek.
Prof. Tayyar Sarıoğlu, her yıl yaklaşık 12 bin bebeğin kalp hastalığı ile dünyaya geldiğini, bu bebeklerin yarısından fazlasının en az bir kez cerrahi operasyonla karşı karşıya kaldığını söyledi.
“Bu ciddi tabloya karşın ülkemizdeki pediyatrik kardiyoloji ve kalp ve damar cerrahisi ünitelerinin sayısı bir hayli düşük” diyen Sarıoğlu, bu süreçte karşılaşılan zorluklara ve ihtiyaçlara değindi: “Kalp hastalığı ile doğan bebeklerin düzenli kontrollere, sonrasında ise koruyucu önlemlerin alınmasına yönelik desteğe ihtiyacı oluyor. Ek olarak özellikle ameliyat öncesi ve sonrasında hastalarımız ve aileleri travmatik bir süreç yaşıyor. Bu platformu; hastaların ve ailelerin birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlamak, yalnız olmadıklarını hissettirmek, hastalık hakkındaki deneyimlerini diğer hastalar ile paylaşmalarını sağlamak, hastalığın, hastalar ve aileleri üzerinde yarattığı travmatik etkileri hafifletmeye destek olmak amacıyla kurduk.”

0 yorum:

Yorum Gönder