14 Kasım 2013 Perşembe

DOĞU'DAKİ HEKİME 3 BİN TL ZAM



Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşları ise en az 3 bin TL ücret artışı olacağını açıkladı.

Dokucu kurumun kuruluşunun birinci yıldönümündeki konuşmasında özellikle Doğu ve Güneydoğu’da, “daha mahrum, daha az talep edilen, insanların gitme konusunda daha az tercih ettikleri” bölgeler olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
“Bu alanlara siz mecburi hizmetle görevlendirdiğinizde bu insanlar ya oraya gitmiyor, giderse de mecburi hizmet zamanı dolduğunda hepsi istifa ediyor. Gelişmişlik skalası açısından Kalkınma Bakanlığı, illeri sınırlandırmış durumda. 5. bölgedeki illerin tamamı, 6. bölgedeki iller ve onun dışında, 5 ve 6’daki ilçeler diye ifade ettik... Daha yüksek maaş almak suretiyle orada biraz daha kalıcı kılmak istiyoruz çalışanları.
Sanırım bu ay içinde gündeme gelebilecek. Yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşları ise en az 3 bin TL ücret artışı olacak.”

0 yorum:

Yorum Gönder