8 Kasım 2013 Cuma

AKBANK SANAT PİYANO GÜNLERİ 12 KASIM'DA BAŞLIYOR



Akbank Sanat ’ın, 12-28 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Akbank Sanat Piyano Günleri’nde, piyanonun usta isimleri bir araya gelecek. Akbank Sanat’tan yapılan açıklamaya göre; etkinlik, Danimarkalı piyanist, besteci, prodüktör ve aranjör Nikolaj Hess’in 12 Kasım Salı günü vereceği konserle başlayacak.
Danimarka’nın prestijli tiyatro ödüllerinden Reumert’e aday gösterilen ‘Love Songs’ adlı gösterinin müzikal direktörlüğünü yapan sanatçı, solo, trio ve kuartet çalışmalarının yanı sıra Spacelab, Hess is More, Global Motion gibi topluluklarla birlikte sahne alıyor. Nikolaj Hess, Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği konserinde son dönem eserlerinden oluşan bir repertuvar seslendirecek. Nikolaj Hess, aynı gün müzikseverlerle bir araya gelerek hem deneyimlerini paylaşacak hem de sorularını yanıtlayacak.
2012 yılında Avusturya Mozart Üniversitesi Salzburg Müzik Okulu sınavlarını birincilikle kazanarak Prof. Claudius Tanski’nin öğrencisi olan ve halen Avusturya’da müzik eğitimine devam eden 1994 doğumlu piyanist Orçun Yıldıran, 19 Kasım Salı günü Akbank Sanat Piyano Günleri kapsamında müzikseverlerle buluşacak. 2009 yılında Bulgaristan’da düzenlenen Uluslararası Genç Müzisyenler Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülü, 2009 yılında Pera Müzik Festivali kapsamındaki uluslararası yarışmada da birincilik ödülü alan genç piyanist, konserde klasik müzik repertuarının seçkin eserlerini seslendirecek. Norveç cazının önde gelen sanatçılarından piyanist ve besteci Jon Balke, 21 Kasım Perşembe günü Akbank Sanat Piyano Günleri’nde sahne alacak. 1993 yılında Norveç’te ‘Yılın Caz Müzisyeni’ seçilen, 2000’de Edvard Ödülü’nü, 2008’de Gammleg Ödülü’nü kazanan Jon Balke, konser öncesi müzikseverlerle bir araya gelerek hem deneyimlerini paylaşacak hem de sorularını yanıtlayacak. ‘Quiet Winter Night’ albümü ile 2013 yılında ‘Best Surround Sound Album’ kategorisinde Grammy’ye aday gösterilen Norveçli ünlü piyanist ve besteci Jan Gunnar Hoff ise 26 Kasım Salı günü Akbank Sanat Piyano Günleri’ne konuk olacak. Bu yıl nisan ayında yayımladığı ve Avrupa caz sahnesinde büyük ilgi gören son albümü ‘Living’in dünya turnesi kapsamında sahne alacak olan ünlü piyanist de konser öncesi müzikseverlerle buluşacak.
Etkinlik 28 Kasım Perşembe günü Harmen Fraanje Trio ile sona erecek. Piyanoda Hollanda’nın son dönem en yetenekli piyanistleri arasında gösterilen Harmen Fraanje, kontrbasta Clemens van der Feen ve davulda Andre Pallemaerts’den oluşan ve 2010 yılında About Jazz dergisi tarafından ‘2010’un en iyi canlı performansı’ olarak seçilen Harmen Fraanje Trio, Akbank Sanat Piyano Günleri kapsamında konser verecek.

0 yorum:

Yorum Gönder