19 Eylül 2013 Perşembe

KARAKÖY’ÜN KATMANLI SOKAKLARI



BAUART Galeri, 17 Eylül Salı günü Amerkalı Sanatçı Julie Upmeyer’ın “Katmanlı Karaköy - Perşembe Pazarı’ndan Boyutlandırılmış Fotoğraflar” isimli sergisiyle açıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Karaköy Kampüsü’nde açılan BAUART Galeri’de ilk sergi, Amerikalı sanatçı Julie Upmeyer tarafından hazırlanan, “Katmanlı Karaköy - Perşembe Pazarı’ndan Boyutlandırılmış Fotoğraflar” sergisi oldu.
Julie Upmeyer bu sergiyle,  Karaköy'ün Perşembe Pazarı’nda "yıkılacakmış hissi veren tarihi ambarları, art nouveau iş hanları ve seksenler tarzı kişiliksiz binaları"nın karmaşası arasından İstanbul'un gerçek ruhunu, "panoramik Boğaziçi manzaraları ve Osmanlı dönemi konakları"nda olduğundan çok daha sarih bir şekilde gösteriyor.
Sergide yer alan fotoğraflar 8 tabaka halinde katmanlandırılarak çoğaltılıyor ve merkezi perspektife mekansal derinlik kazandırılıyor. Bu boyut özellikle sergideki büyük format fotoğrafik yerleştirmelerde barizleşerek izleyiciye gerçek ölçekteki bir sahnenin içerisine adım atabileceği duyguusnu veriyor. Aynı zamanda sergide kullanılan malzemeler de Perşembe Pazarı’nda satılan ve kullanılan ürünlere atıfta bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder