26 Eylül 2013 Perşembe

İSTANBUL MODERN'DE AMERİKAN SANAT MÜZELERİ



İstanbul Modern, ABD'den önemli müze profesyonellerini İstanbul izleyicisiyle düzenli olarak buluşturan 'Müzeler Konuşuyor:Konuğumuz Amerika' serisine bu sezon da devam ediyor.

Çağdaş müzeciliğin ve geniş anlamda müze deneyiminin ayrıntılı biçimde ele alındığı Müzeler Konuşyor’un ilk konuğu Getty Enstitüsü Direktörü Prof. Thomas W. Gaehtgens.
Getty Araştırma Enstitüsü Direktörü Thomas W. Gaehtgens, 2 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’daki konuşmasında enstitünün koleksiyonları, koruma projeleri, akademik girişimleri, sergileri ve yayınlarının küresel yönelimini ve aralarındaki bağlantıları, 20. yüzyılın en etkili küratörlerinden Harald Szeemann’ın koleksiyonunun yakın zamandaki alınışı üzerinden anlatacak.
Konuşmalar, müze yönetimi, küratöryel pratikler, koleksiyonlar ve arşivler, izleyici oluşturma ve halkla ilişkiler, eğitim ve sosyal programlar, etkinlik programları, yerel ve küresel pazarlama ve iletişim stratejileri, yeni teknolojiler, müze mimarisi ve müze iç alanlarının yeniden tanımlanması gibi temel konulara odaklanıyor. Ücretsiz olan konuşmalar sırasında İngilizceden Türkçeye simültane çeviri yapılmaya devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder