24 Eylül 2013 Salı

BOĞAZİÇİ'NDE 'SÖZ BİTER MÜZİK BAŞLAR'



Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall butik konserleri "Söz Biter Müzik Başlar" teması ile yeni sezonu açıyor.

Boğaziçi'nde ilk konser, 09 Ekim Çarşamba akşamı saat 19.30’da Charlie Siem (keman) ve Caroline Jaya-Ratnam (piyano) ikilisinin Grieg, Ravel ve Hubay’ın eserlerini seslendirecekleri “Müzik Başlıyor”
Ekim ayının ikinci konseri ise, 23 Ekim Çarşamba akşamı Genco Erkal anlatıcı olarak yer alacağı Stravinsky/ Ramuz’un müzikli tiyatrosu “Askerin Öyküsü” konserde Hakan Şensoy yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası keman virtüözü Cihat Aşkın ve Erkal’a eşlik edecek. Ekim ayı konserleri, Elif Yurdakul (flüt), Seyit Mas (obua), Ecesu Sertesen (klarinet), Mert Kutluğ (fagot), Sertan Sancar (korno)’dan oluşan İstanbul Wind Ensemble’ın “Rüzgârın Şarkıları” başlıklı konseriyle 30 Ekim’de noktalanacak. Bu yıl ilk kez düzenlenen “Albert Long Hall Piyano Günleri” ise, 06 Kasım Çarşamba akşamı piyanist Elizabeth Leonskaja ile başlayacak.
Albert Long Hall konserlerinin yaratıcısı, müzik yazarı, program organizatörü Evin İlyasoğlu; “Siz dinleyicilerimizin desteğiyle her dönem çıtayı biraz daha yükselterek konserlerimize devam etmekteyiz. Konserlerimize katılan sanatçılar yurt dışındaki merkezlerde Albert Long Hall’ü, dinleyicimizin niteliğini ve organizasyonumuzu övmekteler. Böylece bizim “butik” konserlerimizde çalabilmek için nice sanatçı sıra bekliyor!” diyerek bir devlet üniversitesi olarak, fiyatları düşük, çitayı yüksek tutarak sürekliliği korumanın güçlüğü ve kıvancını yaşadıklarını ifade ediyor.
İlyasoğlu; “Dünyanın sayılı orkestralarından Moskova Virtüözleri kurucu şef ve solistleri Vladimir Spivakov ile ilk kez konuğumuz olacak. Bu konser Alfred Brendel, Martha Argerich, Shlomo Mintz örnekleri gibi özel konser niteliğinde düzenlenecek. Bu dönem başlattığımız Albert Long Hall Piyano Günleri’nin ilk imzası çağımızın efsane piyanistlerinden Elizabeth Leonskaja. Piyano günlerimizin ikinci konuğu ise bizim yeteneğimiz: Emre Şen. Geçen yıl hayranlıkla dinlediğimiz Festival Strings Lucern topluluğunun baş kemancısı Daniel Dodds ve solisti çellist Alexander Kionke, piyanist Dimitri Demiashkin ile tarihin en ünlü triolarında buluşacaklar.
En eski dostlarımızdan Camerata Salzburg üyeleri yine aramızdalar; bu kez bir de org solistleri var. “Askerin Öyküsü” çok büyük keyifle izleyeceğiniz bir dinleti: Stravinsky’nin Rus folkloruyla foxtrotu, caz müziğiyle tangoyu harmanladığı hazin bir öykü. Büyük tiyatro ustamız Genco Erkal, Hakan Şensoy yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası ve ünlü kemancımız Cihat Aşkın’ın katılımıyla canlandırılacak.
Birbirinden başarılı beş genç müzisyenden oluşan İstanbul Wind Ensemble, 2011 yılında Fazıl Say'ın "Alevi Dedeler Rakı Masasında" yapıtı için bir araya gelmişlerdi, dağarcıklarını geliştirerek sahnelerin aranan topluluğu oldular. Genç gitarcımız Murat Usanmaz rengarenk bir gitar akşamı hazırladı. Parisli konuklarımız soprano Çimen Seymen ve piyanist Mirella Giardelli bizleri Erken Barok söyleminin gizemli dünyasına götürecekler.” sözleriyle titizlikle hazırladığı programı özetliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder