1 Ağustos 2013 Perşembe

SARAYBOSNA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR



Saraybosna'da, 19 yıldır dünyanın farklı ülkelerinden sinemacıları ve sinemaseverleri ağırlayan festival kapsamında gösterilecek filmlerin biletleri, 4 Ağustos Pazar gününden itibaren satışa sunulacak.

Saraybosna Film Festivali Müdürü Mirsad Purivatra, Meeting Point Sinemasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 16 Ağustos'ta başlayacak festivalde, 241 filmin gösterime sunulacağını, bunun festival tarihinde bir rekor olduğunu belirtti.
Purivatra, 19. Saraybosna Film Festivali'nin, Bosna Hersekli yönetmen Danis Tanoviç'in, 63'üncü Berlin Film Festivali'nde iki Gümüş Ayı ödülü kazanan "Demir Toplayıcısının Hayatından Bir Kesit" filmi ile başlayacağını ifade ederek, "Festivalde, aynı zamanda Pamuk Prenses, Yolların Prensi, Gün Doğmadan, Omar, Mavi Yasemin, Gloria ve Yemek Kutusu gibi filmler de gösterilecek" dedi.
Her yıl ünlü sinemacıları konuk eden film festivalinin bu yılki en ünlü konuğunun, "Alcatraz'dan Kaçış", "Cehennem Silahı" ve "New York'ta BeşMinare" filmlerinde de rol alan Amerikalı oyuncu ve yönetmen Danny Glover olacağını bildiren Purivatra, festivalin 24 Ağustos'ta, Hindistanlı yönetmen Ritash Batra'nın "Yemek Kutusu" filmiyle sona ereceğini kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder