21 Ağustos 2013 Çarşamba

ADANA'DA KLİMALI DURAK HİZMETİ



Adana Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları olumsuz etkileyen boğucu sıcağının etkisini azaltmak için bir ilke imza atarak klimalı durak projesini hayata geçirdi. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, vatandaşların klimalı duraklardan memnun kalması halinde klimalı durakları yaygınlaştıracaklarını açıkladı. Vatandaşların klimalı durak projesine yaklaşımları ise olumlu oldu.

Baraj Yolu 8. Durak'a konulan klimalı durağın tanıtımını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana'nın bir ilkle tanıştığını belirterek “Kurduğumuz akıllı duraklar klimalı. Yani vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını rahat bir ortamda bekleyecekler. Bu durakların güvenlik sistemi de bulunuyor. Akıllı duraklarda 24 saat kamera ile güvenlik sağlanıyor” dedi.
Duraklardaki klimaların güneş enerjisi ile çalıştığını belirten Zihni Aldırmaz, “Herhangi bir aksaklık olduğunda şarj edilebiliyor. Aksaklık anında enerji takviyesi yapılıyor. Şimdilik 2 klimalı durağı hizmete soktuk. Biri burada diğeri de İnönü Parkı önünde. Adanalılar beğenirse yaygınlaştıracağız ve zaman içinde tüm durakları klimalı hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
Aldırmaz, duraklarda vatandaşların telefonlarını şarj edebileceğini ayrıca engelli araçlarının da şarj edilebileceği donanımın bulunduğunu da açıkladı. Sıcakların Adana için önemli bir sorun olduğunu belirten vatandaşlar ise klimalı durak uygulamasını destekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder