12 Haziran 2013 Çarşamba

SİVAS'TA ÖĞRENCİLER 2,5 TON ATIK PİL TOPLADI



Sivas Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü 'Atık pil toplama kampanyası' çerçevesinde, öğrenciler tarafından toplam 2.5 ton atık pil toplandı. Kampanyada en çok pil toplayarak dereceye giren okullara Sivas Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen programla çeşitli hediyeler verildi.

Sivas Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, çevre kirlenmesine yol açan ve insan sağlığına zarar veren atık pillerin toplanması için yaklaşık 6 ay önce bir kampanya başlatıldı. Kentteki anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin desteğiyle 6 aylık süre içerisinde 2.5 ton atık pil toplandı. Atık pil toplama kampanyasında en çok pili toplayarak dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 6 ay içinde 854 kilo pil toplayarak birinci olan Melek Reşit Hanım Anaokulu müdürü Funda Arkutçu, "Bizim için önemli olan sayısal olarak ne kadar çok pil topladığımız değil, ne kadar çok insana ulaştığımız ve onlarda bu alışkanlığı kazandırdığımızdır. Çocuklarınıza sağlıklı yaşayacakları bir çevre bırakmadığınız takdirde onlara kazandırdığınız öğretim ve diplomalarda bir anlam ifade etmeyecektir. Önce insan diyorsak çevreyi korumu duyarlılığını her bireye kazandırmak zorundayız. Bu etkinliğe her yıl aşağı yukarı aynı okulların katılıyor olması, çevre konusunda duyarsız olan kesimlerin hala bir çaba harcamadığını ortaya koyuyor" dedi.
Sivas Belediyesi'ne teslim edilen pillerin daha sonra geri dönüştürülmek üzere Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne (TAP) verileceği öğrenildi.

0 yorum:

Yorum Gönder