11 Haziran 2013 Salı

NIETZSCHE ASSOS'A GELİYOR!



Aristoteles'in yaşamının bir bölümünü geçirdiği antik Assos kentinde 1-4 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Assos'ta Felsefe etkinliğinin bu yılki konusu Friedrich Nietzsche.

Felsefe tarihinin en önemli filozoflarından Aristoteles’in yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kentinde 13 yıldır düzenlenen Assos’ta Felsefe etkinliği bu yıl 1-4 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. Felsefe Sanat Bilim Derneği’nin kurucu başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde gerçekleşen toplantıların bu yılki konusu 19. yüzyıl Alman filozofu Friedrich Nietzsche. Nietzsche’nin din, ahlak, akıl, tutku, içgüdü, metafizik, bilim, gerçeklik, kültür, özgürlük konularındaki düşünceleri ele alınacağı toplantılara konuşmacı olarak Prof. John Richardson, Prof. Werner Stegmaier, Prof. Simon May, Prof. Kenneth Gemes, Prof. Graham Parkes ve Prof. Gary Shapiro gibi dünyanın önde gelen Nietzsche uzmanları katılacak.
Etkinlik çerçevesinde aynı zamanda, Antik tiyatroda, Anne Monika Sommer-Bloch bir klasik müzik keman dinletisi gerçekleştirecek, Oruç Aruoba’nın öncülüğünde de Antik Tiyatro’da ay ışığında Nietzsche üzerine bir sempozyum yapılacak. Toplantı ücretsiz ve herkese açıktır. Ayrıntılı bilgi ve ‘on-line’ kayıt için: www.philosophyinassos.org

0 yorum:

Yorum Gönder