23 Mayıs 2013 Perşembe

USTA YÖNETMENE KIRMIZI LALE



Hollanda Türkiye Kültür Vakfı’nın 5-9 Haziran tarihlerinde Rotterdam’da gerçekleştireceği Kırmızı Lale Film Festivali’nin İstanbul basın toplantısı Hollanda Kraliyet Başkonsolosluğu’nda yapıldı. Festival ekibi ve medya temsilcilerini karşılayan Başkonsolos Onon Kervers “Hollanda-Türkiye arasındaki diğer kültürel aktivitelerde olduğu gibi Kırmızı Lale Film Festivali’nde de aktif bir rol üstleniyoruz” dedi.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek ‘Kırmız Lale Film Festivali’nde ‘Onur Ödülü’, 30 yılı aşkındır filmleriyle Türk sinemasında özel bir yeri olan usta yönetmen Erden Kıral’a takdim edilecek.
Aynı gece festivalin açılış filmi olarak gösterilecek olan yönetmenin son filmi ‘Yük’ Rotterdam prömiyeri ile seyirci karşısına çıkacak. Kıral’ın ayrıca ‘Bereketli Topraklar Üzerinde’ ve ‘Mavi Sürgün’ filmleri de seyirciyle buluşacak. İki ayrı salonda, beş gün süreyle Hollanda sinema seyircisiyle buluşacak olan festivalin yarışma bölümünde 7 film yer alıyor: ‘Devir’, ‘Elveda Katya’, ‘Geriye Kalan’, ‘Gözetleme Kulesi’, ‘Jin’, ‘Lal Gece’ ve ‘Tepenin Ardı’. 26 filmin seyirciyle buluşacağı festivalin Panorama Bölümü’nde ise ‘Ateşin Düştüğü Yer’, ‘Yabancı’, ‘F Tipi Film’, ‘Hititya’, ‘Snackbar’ ve ‘Uzun Hikâye’ yer alıyor.
‘Buka Barane’, ‘Karsu’, ‘Delikanlım İyi Bak Yıldızlara’ ve ‘Mensjesrechten’ festivalde gösterilecek belgeseller. ‘Algı’, ‘Musa’, ‘Buhar’, ‘Bir Dilim Hayat’, ‘Memo’, ‘Dört Duvar Saraybosna’ filmleri ise kısalar bölümünde yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder