9 Mayıs 2013 Perşembe

SAHİLLER, DENİZ KAPLUMBAĞALARINA HAZIRLANIYOR



Anamur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Afacan, yaptığı açıklamada, ilçedeki sahillerin deniz turizminin yanı sıra deniz kaplumbağaları için de önem taşıdığını söyledi.

Bu kapsamda sahillerde çalışma başlattıklarını bildiren Afacan, turizm sezonunun açılması ve deniz kaplumbağalarının yumurtlama döneminin başlaması nedeniyle sahil temizliği yaptıklarını anlattı.
Deniz kaplumbağalarının yoğun olarak yuva yaptığı 10 kilometrelik sahil kesiminde bir haftadır temizlik çalışması yürüttüklerini belirten Afacan, personelin çöpleri toplamasının ardından iş makinelerinin kumsalı düzelterek yuvalamaya elverişli hale getirdiğini kaydetti.
Afacan, deniz kaplumbağalarının ilçe için önemine işaret ederek, "Deniz kaplumbağaları deniz temizliği için önemli bir delil. Bu yüzden bu hayvanların ilçemizde yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli alt yapıyı hazırlamak istiyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızın da deniz kaplumbağalarının yapacağı yuvalara gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder