29 Mayıs 2013 Çarşamba

EUROPALİA FESTİVALİ, TÜRKİYE İLE YAPILACAK

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Europalia Uluslararası Sanat Festivali, 25. etkinliğini 2015 yılında Türkiye ile gerçekleştirmeye karar verdi.

Açıklamaya göre, Europalia Uluslararası Sanat Festivali'nin kuruluşunun 45. yılında yapılacak festivalde Türkiye'nin kültürel değerleri Avrupa ve dünyaya sergilenecek.
Avrupa ülkelerinin birbirlerini daha yakından tanımaları amacıyla önce AB'nin kurucu üyeleriyle gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, Europalia Festivali'nin AB'nin genişlemesine ve ilgi alanlarının çoğalmasına paralel olarak diğer ülkelerde de açıldığı kaydedildi.
Açıklamada, Türkiye'nin AB'ye adaylığını kararlılıkla sürdürmekte olduğu vurgulanarak, "Aynı zamanda yükselen bir ekonomi olarak, 2011'de Brezilya, 2013'te ise Hindistan'dan sonra her iki yılda bir yapılan ve dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden biri olan Europalia'da konuk ülke olacaktır. Anılan Festival, ülkemizin tarihsel ve kültürel derinliğinin tanıtımına önemli bir katkıda bulunacaktır" denildi.

0 yorum:

Yorum Gönder