15 Mayıs 2013 Çarşamba

AYASOFYA'YA 'CEHENNEM' TURU!



ABD’li yazar Dan Brown’ın son macera romanı ‘Cehennem’de İstanbul’a yer vermesi turizmcileri harekete geçirdi. Louvre Müzesi’nde olduğu gibi Ayasofya turları başlıyor.

Dünyada kitapları 200 milyondan fazla satan Amerikalı ünlü yazar Dan Brown, piyasaya dün çıkan yeni macera romanı Inferno’nun (Cehennem) 150 sayfalık kısmını İstanbul’a ayırınca, şehire gelecek turist sayısının artacağını öngören şirketler hemen harekete geçti. Dan Brown’ın 2009 yılında İstanbul’a düzenlediği gezide tarihi mekânlarda yazarı dolaştıran Fest Travel, kitabın piyasaya çıkmasının ardından ‘Dan Brown’ın Cehennemi’ adıyla tur programı oluşturdu. Gelecek hafta başlanacak turda yerli ve yabancı turistlere kitabın kurgusuna bağlı olarak Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı ile önemli mekânların gezisi yapılacak.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Brown’ın Da Vinci’nin Şifresi kitabıyla ziyaretçi sayısı artan Paris’teki Louvre Müzesi gibi Ayasofya’ya da ‘Cehennem Turları’ başlatacaklarını belirterek, “Ayasofya’ya kitabın atıfta bulunduğu noktalara turlar yaptırabiliriz. Özellikle ABD’li turist başta olmak üzere müzeye girişlerin yüzde 10’a kadar artacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

0 yorum:

Yorum Gönder