6 Mart 2013 Çarşamba

''SAFRANBOLU'YU GÜZEL BOYAMA'' YARIŞMASI



Safranbolu Belediyesi tarafından ilçedeki 3 asırlık geçmişe sahip yaklaşık bin 300 tescilli eserin, çocuklar tarafından daha iyi tanınıp öğrenilmesi amacıyla yarışma düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Tarihi Belediye Binası'nda Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin tarafından verildi.

Başkan Aksoy, törende yaptığı konuşmada, yarışma ile amaçlarına ulaştıklarını, çocukların tarihi benimsemelerinin önemine dikkati çekti.
Çocukların bu yarışma sayesinde Safranbolu'yu benimseyeceğini, tanıyacağını ve koruyacağını belirten Aksoy, ''Korumacılıkta bu seferki hedefimiz çocuklarımızdı. Çünkü çocuklarımız bunun değerini bilirlerse, Safranbolu'nun özelliklerini ne kadar öğrenirlerse korumacılıkla ilgili o kadar bilgili olurlar. Öncelikle böylesi bir kitabı bizlere kazandıran belediye kültür müdürlüğümüze, okul müdür ve öğretmenleri ile kitapları boyayarak yarışmaya katılan çocuklarımıza teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Çok sayıda öğrenci, öğretmen ve velilerin katıldığı törende, boyama kitabının içinde yer alan tarihi belediye binası, eski hükümet konağı, saat kulesi, Cinci hanı, güneş saati, muvakkithane, camiler, Arnavut kaldırımlı sokaklar ve su kemerleri gibi başlıca eserleri boyayarak yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere ödül olarak bisiklet, fotoğraf makinesi, MP3 Player ve boyama seti hediye edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder