29 Mart 2013 Cuma

KALİFORNİYA'DA ÜCRETSİZ İNTERNET DÖNEMİ BAŞLADI



İnternet kullanımının giderek artması, ABD’nin California şehrinde de ücretsiz Wi-Fi olanağının sunulmasına neden oldu.

Bilgisayarın yanı sıra, artık internete giriş yapma aracı telefonlar haline geldi. Akıllı telefon kullanımında olan artış internet kullanımını da arttırıyor. İnternet kullanıcıları bulundukları yerin Wi-Fi hesabı üzerinden ya da Mobil internetlerinden sosyal medya platformlarına giriş yaparak zaman geçirmeye başladılar. Her bilgi için de ilk olarak başvurulan adres internet olmaya başladı. İnternet üzerinden yapılabilen işlemlerin artması da internet kullanımını arttırıyor. Böyle bir durum söz konusu olduğu için de çeşitli şirketler internet konusunda yenilikler yapmaya başladı. O şirketlerden biri de Silicon Valley Power oldu.
Silicon Valley Power, California'da 30 kilometre karelik bir alanda ücretsiz internet olanağı sunmaya başladı. California'da 118.000 kişinin yaşadığı 30 kilometre karelik bir alanda bu olanağı sunan başarılı şirket, sadece bir internet şirketi değil. Aynı zamanda da bir ölçüm şirketi. İnternet kullanımını hesapladığı gibi, yaşam alanlarında kullanılan elektrik ve suyun da ölçümünü gerçekleştiriyor. Şimdi ücretsiz internet sunan şirket, internete bağlanma oranlarını ölçmeyi hedefliyor. Servis şuan hayata geçirilmedi, ancak çok yakın bir zamanda hayata geçmesi bekleniyor. Servis kullanıma hazır olduğunda ise günde 5000 bağlantının yapılacağı ihtimalleri söz konusu.
California'da sunulan ücretsiz internet 1 Mbps hız ile sınırlandırılmış. Bu daha çok sosyal medyaya giriş yapmaya ve e-posta kontrolü gibi işlemleri gerçekleştirmeye yönelik gözüküyor. 30 kilometre karelik alan içinde sunulan bu olanak sonucunda internet kullanımındaki oranlar hakkında da bilgi sahibi olunabilecek. İnternet artık olmazsa olmazlardan biri haline geldi. Ücretsiz kullanımın sunulmuş olması daha çok kişinin bağlantı gerçekleştirmesine neden olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder