8 Haziran 2012 Cuma

'HERKES İÇİN OPERA'

Operayı geniş kitlelerle buluşturmak iddiasıyla yola çıkan İstanbul Opera Festivali’nin üçüncüsü için geri sayım başladı. Devlet Opera Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü’nce DenizBank’ın sponsorluğunda düzenlenen festival, bu yıl 7–19 Temmuz arası yapılacak. Başrejisör Yekta Kara’nın sanat yönetmenliğinde hayata geçirilen festivalin bu yılki sloganı ise ‘7’den 70’e Opera’. Festivalin programı şöyle...

Don Giovanni: Festivalin açılışını Ankara Devlet Operası, Mozart’ın ünlü ‘Don Giovanni’ operasıyla yapacak. Eserde Don Giovanni’den intikam almaya yemin etmiş üç kadının yaşadıkları anlatılıyor. (7 Temmuz, Haliç Kongre Merkezi)

Saraydan Kız Kaçırma: Mozart’ın Osmanlı sarayında geçen ünlü eseri, konuya en uygun mekânda Topkapı Sarayı’nın avlusunda seyirciyle buluşacak. Samsun Devlet Operası yapımı eserde sarayda tutsak Konstanze’yi kaçırmaya çalışan İspanyol soylusunun hikâyesi konu ediliyor. (9–10–11 Temmuz, Topkapı Sarayı)

José Cura Gala Konseri: Opera dünyasının yıldız isimlerinden tenor José Cura ve soprano Feryal Türkoğlu, İstanbul DOB Orkestrası eşliğinde sahnede. (12 Temmmuz, Aya İrini)

IV. Murat: Okan Demiriş’in bestelediği opera, İzmir Devlet Operası tarafından sahneleniyor.

(14-15 Temmuz, Topkapı Sarayı)

Yıldırım Bayezid:İstanbul Devlet Operası yapımı eser, Osmanlı padişahı Yıldırım Bayezid’in Timur Han’la olan savaşını ve esir düşmesini konu alıyor. (16–18 Temmuz, Kadıköy Süreyya Operası)

Aşk-ı Memnu: Bihter ve Behlül’ün yasak aşkı bu kez opera olarak sahede. Selman Ada’nın Halit Ziya Uşaklıgil’in ünlü romanından bestelediği ‘Aşk-ı Memnu’, festivalin kapanış eseri olarak Antalya Devlet Operası tarafından sahnelenecek. (19 Temmuz, Bahçeşehir Sanat Merkezi)

0 yorum:

Yorum Gönder