17 Nisan 2012 Salı

CANNES'A KATILACAK FİLMLER AÇIKLANIYOR

Festival Genel Müdürü Thierry Fremauş, bu yılki jürinin programı belirlemek için bin 700 uzun metrajlı filmi izlediğini söyledi. Fremaus, jürinin, uzun ve titiz bir incelemenin ardından bunların arasından 50 filmin yarışma ve yarışma dışı kategorilerde festival boyunca gösterimi için onay vereceğini bildirdi. Hollywood sinemasının "efsanevi" yıldızı Marilyn Monroe, bu yıl 65. kez düzenlenecek Cannes film festivalinin poster ikonu olacak. Dünya sinemasının en önemli etkinliklerinden birisi olan festival 16-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Fransa'daki Sinema Yönetmen ve Yapımcıları Derneği, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ı 2012 "Carossee d'or" sinema ödülüne layık görmüştü. Ödül, bu yılki Cannes sinema festivali sırasında 17 Mayıs'ta Ceylan'a takdim edilecek. Ödül öncesi Ceylan'ın Fransa'da ve Avrupa'da tanınmasını sağlayan "Mayıs Sıkıntısı" filmi gösterilecek.

Ödül, 2002'den bu yana Cannes Film Festivali bünyesinde "15 Yönetmen" bölümünün gösteriminin başlaması dolayısıyla veriliyor. Jafar Panahi, Nanni Moretti, Jim Jarmusch ve Clint Eastwood, daha önce bu ödüle layık görülen dünyaca ünlü yönetmenler arasında yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder