26 Ocak 2012 Perşembe

YILIN EN İYİ BAĞIMSIZLARI ZAMANI

Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali !f, 11. yılında bu sene 16 - 26 Şubat arasında İstanbul’da, ardından 1- 4 Mart’ta Ankara’da ve ilk defa 2 - 4 Mart arasında İzmir’de takipçileriyle buluşacak.


Her sene belli başlı festivallerden filmleri, büyük ödül adaylarını ve keşif imkanı sunan daha küçük ölçekli filmleri bir araya getiren !f'in programı da bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Festival yönetmeni Serra Ciliv ve yardımcı yönetmeni Pelin Turgut’un sunduğu programda Oscar’ın güçlü adaylarından ‘The Descendants/ Senden Bana Kalan’, kansere getirdiği mizahi yaklaşımla merak konusu ‘50/50/ Şansa Bak’, Todd Solondz imzalı Dark Horse/ Karanlık at gibi bol yıldızlı hit filmlerin yanı sıra, deneysel ve keşfedilmeyi bekleyen birçok yapım var.

‘Fantastik Filmler’, ‘Nöbetçi Sinema’ gibi !f klasiklerinin yanı sıra ismiyle ve içeriğiyle gayet manidar ‘People Power / Arka Bahçe’ gibi bölümleriyle görücüye çıkacak festival bu sene konuk listesiyle de iddialı.

!f’in bu seneki ağır konuğu bir Hollywood yıldızı Rupert Everett. Festivalin taze ödülü ‘Yeni Bir Dünya İçin Sinema’yı almak üzere İstanbul’a gelecek oyuncunun ziyaretini daha da özel kılan yanı var: Daha önce bir belgesel çekimi için Türkiye’ye geldiği sırada Ahmet Yıldız cinayetinden haberdar olan ve konuyla ilgilenen Everett, şimdi o cinayeti konu alan ‘Zenne’nin özel gösterimini sunacak.

!f’in bir diğer önemli konuğu Michael Nyman. Şimdiye kadar ‘Piyano’ başta olmak üzere sayısız filmin müziklerini bestelemiş Nyman, bu sefer hem yönetmen hem müzisyen kimliğiyle festivalde. Dziga Vertov’dan esinle çektiği ‘Film Kameralı Nyman’ı festivalde gösterilecek müzisyen, Beyoğlu SALT’ta da özel bir konuşma yapacak.

0 yorum:

Yorum Gönder