16 Ocak 2012 Pazartesi

TÜRKİYE'NİN GURURU

Jokey Erhan Yavuz, ‘Davranış’ dalında dünyanın en büyük Fair Play ödülüne layık görüldü. Dünya Fair Play Konseyi, yarış sırasında, atının kantarması kopan rakibine kopan parçayı veren Erhan Yavuz’u onurlandırdı.Takımının attığı golden sonra hakeme topu eliyle aldığını söyleyen Bursasporlu Turgay’a da Kutlama Mektubu ödülü verilecek.


Davranış dalında Fair Play dünyasının en büyük ödülü olan ve modern olimpiyat oyunlarının kurucusu Baron Pierre de Coubertin’in adıyla anılan ‘Büyük Ödül’ dünyada ilk kez bir jokeye; Erhan Yavuz’a verildi. Avusturya’nın Innsbruck kentinde kentinde toplanan Dünya Fair Play Konseyi, 2011 yılı içinde dünyadaki fair play ödüllerini belirledi. Toplantıya katılan Dünya Fair Play Konseyi yönetim kurulu üyesi Erdoğan Arıpınar, yaptığı açıklamada, konseyin jokey Erhan Yavuz’un ‘Davranış’ dalında büyük ödüle layık görüldüğünü açıkladı. Arıpınar, dünyada ilk kez bir jokeyin

‘Davranış’ dalında büyük ödülün sahibi olduğunu ifade ederken, Bursasporlu futbolcu Turgay Bahadır’a da yine aynı dalda kutlama mektubu verilmesini kararlaştırdığını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder