30 Kasım 2012 Cuma

CERVANTES ÖDÜLÜNÜ BONALD KAZANDI

İspanyol edebiyatının en prestijli ödülü olarak görülen Cervantes'i bu yıl İspanyol şair ve yazar Jose Manuel Caballero Bonald kazandı.

İspanya Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Jose İgnacio Wert, 2010 yılı Cervantes ödülünü kazanan yazar Ana Maria Matute ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, bu yılın kazananı olarak Bonald'ı açıkladı.
Juri Başkanı Dario Villanueva'nın, ''dil kullanımında bir usta, tarih yaratıcısı ve masalcı'' diye tanımladığı Bonald'a, bu zamana kadar ''İspanyol edebiyatına kattığı zenginlikten'' dolayı teşekkür edildi.
İlk olarak 1976 yılında verilen ve ''İspanyolca konuşan ülkelerin Nobel ödülü'' yakıştırması yapılan Cervantes ödülüne bu yıl layık görülen Bonald da yaptığı açıklamada, ''Büyük onur duydum. Çünkü yazar olarak tanınmış en büyük saygınlık. Cervantes Ödülü, tüm yazarların arzu ettiği bir ödüldür ve bu yıl bana denk geldi, sıra bendeydi'' dedi.
Bu zamana kadar ulusal ve uluslararası alanda bir çok edebiyat ödülü alan, İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinde yaşayan 86 yaşındaki Bonald'ın, çok sayıda önemli eseri bulunuyor.
CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder