1 Ağustos 2012 Çarşamba

"YÜN BEBEK" FİLMİNE VALİDEN DESTEK

Mersin Valisi Güzeloğlu'nun destek verdiği Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nca çekimleri tamamlanan "Yün Bebek" adlı film, Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde yarışmaya hazırlanıyor.

Oyuncuların tamamı kadınlardan oluşan film, Vali Güzeloğlu'nun desteği ile yarışma için Adana Altın Koza Film Festivali'ne başvurdu. Topluluğun kurucusu ve filmin yönetmeni Ümmiye Koçak ile Mersin Sinema Derneği Başkanı Gürhan Ötün'ü makamında kabul eden Vali Güzeloğlu, Türkiye'de ilk defa bir tiyatro topluluğu tarafından çekilen sinema filminin ulusal bir platformda yarışacağını söyledi.
Topluluğun her üyesinin bir yandan gündelik hayatlarını sürdürürken, diğer yandan da tiyatro ile uğraştığını ifade eden Güzeloğlu, "Topluluk üyesi kadınlar büyük bir amatör heyecanla ve bir o kadar da büyük bir başarıyla tiyatro oyunlarını sahneliyorlar" dedi.
Arslanköy'de çekilen, senaryosu ve bütün diğer kurgusu Ümmiye Koçak tarafından oluşturulan bu film, önümüzdeki günlerde Altın Koza'dan başlayarak yarışacak ve izlenecek düzeye geldi" diye konuştu.
Ümmiye Koçak'ı ilk tanıdığı andan itibaren yüreğine ve çabasına hep destek verdiğini anlatan Güzeloğlu, şunları kaydetti: "Heyecanını hiç eksiltmedi. Bugün geldiğimiz noktada kendilerine Valilik olarak bir katkı daha yapıyoruz. Özellikle çekilen bu filmin ulusal ve uluslararası festivallerde yarışması adına nakdi katkı sunuyoruz. Aslında bizim yaptıklarımız önemli şeyler değil. Önemli olan Ümmiye hanımın yaşadığı kırsal ortamda kendisi ile birlikte diğer kadınları da sanatla buluşturmasıdır. Her birinin aile öyküsünü tiyatroya taşıması ve bunu da tiyatro eseri formuyla buluşturmasıdır. Ardından da bunu Türk kadınını temsil eden düzeyde ulusal alana taşıması gerçekten güzel bir olaydır."
Verilen destek karşısında duygulanan Koçak da, 11 yıldır kadınların sesini duyurmaya çalıştığını söyledi.
Bunu da bir sinema filmiyle başarmak istediğini dile getiren Koçak, şöyle devam etti: "Zaman zaman bu film bitmeyecek ve beni destekleyen kimse olmayacak diye karamsarlığa düştüm. Ama Valim benim için bir moral oldu. Bana söz vermişti. Gerçekten onun destekleri kelimelere dökülemeyecek kadar fazla. Bir köylü kadını olarak kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Sadece kendisi değil eşi de telefonla aradı. Çok kez beni ve arkadaşlarımı evlerine davet etti, ağırladı. Tek amacım filmi hemen bitip Adana Altın Koza Festivali'ne yetişmesiydi. Çok şükür bütün rüyalarım gerçek oldu."

0 yorum:

Yorum Gönder