3 Ağustos 2012 Cuma

SABANCI VAKFI’NDAN 1.2 MİLYON TL HİBE

Sabancı Vakfı, Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında hibe vereceği ve birer model olacağına inandığı 2012 yılı projelerini açıkladı. 2009 yılından bu yana 20 projeye destek veren Vakıf, 2012 yılında kadın, genç ve engellilere yönelik 8 projeyi daha programa dahil etti. Bu yıl, 8 projeye 1.2 milyon TL ile hibe desteği verecek olan Vakfın, bugüne kadarki hibe desteği 6 milyon TL’yi aştı.

Yeni seçilen projelerin açıklandığı toplantıda konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Dünyadaki Vakıfçılık ve filantropi sektörünü yakından takip ediyor, toplumsal gelişmede en etkin yöntemleri değerlendiriyoruz. Çünkü dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Vakıf faaliyetleri alanında da değişimi yakalamak gerekiyor. Bu bakış açısıyla, filantropi alanında küresel deneyimi ve birikimi ülkemize taşıyoruz” dedi.
Toplumsal Gelişme Hibe Programı’nda, özellikle kadın, genç ve engelli alanlarında projeler yürüten sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini vurgulayan Sabancı şunları söyledi: “Kadın, genç ve engelliler hem toplumun en dezavantajlı kesimleri hem de toplumsal gelişme ve ülke kalkınmasında önemli role sahipler. İnanıyoruz ki toplumsal kalkınmamızı sağlayacak itici güçler kalkınırsa biz de ülke olarak kalkınırız.” Sabancı Vakfı Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Filiz Bikmen de, Toplumsal Gelişme Hibe Programı’nda şimdiye kadar 71 ilde eşit fırsatlardan yararlanmayan ve topluma katılamayan, 60 binden fazla kadın, genç ve engellinin hayatında fark yarattıklarını söyledi.
2012 yılında hibe alan sivil toplum kuruluşları ve projeleri şöyle:
* Muş Kadın Derneği “Erken Yaşta Evlilik Kaderimiz Olmasın” projesi ile resmi nikahsız evlenme oranının yaygın olduğu Güneydoğu’da ‘çocuk gelinlere’ dikkat çekiyor.
* Engelli Kadın Derneği “Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları” projesi, Ankara, İzmir ve Samsun’da engelli kadınların haklarına odaklanıyor.
* S.S. Karabiga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi “Karabiga Kadın ve Çocuk Merkezi” projesinde Çanakkale’nin beldesi Karabiga ve çevresindeki köylerde çeşitli eğitimler düzenleyecek.
* K. Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Derneği “Ereğli Down Cafe ve Özel Gençler Sanat Evi” projesi Konya Ereğli’deki zihinsel engelli gençlere eğitimler vermeyi ve kurulacak Down Cafe’de meslek edindirmeyi amaçlıyor.
* Toplum Gönüllüleri Vakfı “Genç Bank” projesinde, İstanbul, İzmir, Batman, Artvin, Samsun ve iki yeni ilde kurulan Genç Bank aracılığıyla gençlik konularındaki projelere destek verilecek.
* Uçan Süpürge çocuk gelinler konusunda bilinçlendirme çalışmalarına devam edecek.
* Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı “Kırsal Kesimdeki Kadınların Güçlendirilmesi” projesi, Hatay ve Adıyaman’da kurulan üretim atölyelerinde kadınları girişimcilik konusunda teşvik etmeyi hedefliyor.
* Anne Çocuk Eğitim Vakfı “Van Aile Danışma Merkezi: Travma Sonrası Psikolojik Destek ve Müdahale” projesiyle Van depremi sonrasında çocuk ve yetişkinlere psikiyatrik hizmet götürmeyi hedefliyor.
MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder