13 Haziran 2012 Çarşamba

İZMİR OVALARI SUYA DOYACAK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın İzmir'in ovalarını suya doyuracak projeleri hızla tamamlanıyor. İzmir'de hızlandırılan çalışmalar ve Seferihisar Kavakdere Barajı ve sulaması, Güzel Hisar Barajı, Mansap Ovaları Sulaması gibi tamamlanan projelerle 9 yılda 91 bin 040 dekar arazi sulamaya açılırken Bakırçay Kınık projesi ile toplam 183 bin 040 arazi daha suya kavuşacak.


Proje kapsamında 02 Nisan 2011'de temeli atılan ve 15 bin 800 dekar tarım arazisini modern sistemlerle sulayacak Aktaş Barajı ile 26 Nisan 2011'de temelleri atılan ve 35 bin 700 dekar araziyi suya kavuşturacak olan Zeytinova(Burgaz) Barajı da tamamlandığında Küçük Menderes Havzası suya doyacak. Bakanlık, ayrıca yıllar önce temelleri atılan ancak tamamlanamayan Yortanlı Barajı gibi sulama tesislerini de tamamlayarak çiftçileri sevindirmeyi hedefliyor.

Ayrıca Bakanlık, büyük sulama projeleri dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi için yürütülen Göl-Su Projesi'yle İzmir'de çeşitli safhalardaki 30 adet gölet ile 30 bin dekar arazinin daha suya kavuşturulmasının planlandığını açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder