16 Mayıs 2012 Çarşamba

BAYRAĞINI AL, BAYRAMINA GEL

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İstanbul'da da kitlesel törenlerle coşkuyla kutlanacak. Yerel yönetimler ve kitle örgütleri, 19 Mayıs'ı konserler ve yürüyüşlerle kutlayacak.


Şişli Belediyesi öncülüğünde 19 Mayıs Cumartesi günü dev bir yürüyüş gerçekleşecek. Saat 12.00’de Şişli Atatürk Evi’nin önünden başlayacak yürüyüş, Cevahir Alışveriş Merkezi’ne doğru gerçekleşecek. 19 Mayıs kutlamaları, Cevahir Alışveriş Merkezi önünde, bir dizi etkinlikle devam edecek. Kutlamalar kapsamında Ekrem Ataer yönetimindeki 500 kişilik koro, Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirecek. Ardından sahne alacak ünlü şarkıcı Kenan Doğulu, birbirinden güzel ve popüler şarkılarını sevenleri için seslendirecek. Kutlamalar öncesi açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “19 Mayıs’ı şanına yakışır bir şekilde kutlayacağız. O gün tüm yurttaşlarımızı Şişli’ye, hep birlikte bayramımızı kutlamaya bekliyorum. Bayraklarımızı alalım, 19 Mayıs günü bayramımızı coşkuyla kutlayalım” dedi.

Beşiktaş Belediyesi’de 19 Mayıs Cumartesi günü Şairler Sofası Parkı’nda Fener alayı gerçekleştirecek. Fener alayının ardından da “Gençlik konseri” düzenlenecek. 20 Mayıs pazar günü de “Bağımsızlık için ilk adım halk koşusu” düzenlenecek. Saat 09:00’da Beşiktaş-Arnavutköy arasında “Cumhuriyetimiz, bağımsızlığımız ve geleceğimiz” için koşulacak. Kadıköy Belediyesi ise 19 Mayıs akşamı saat 19.00’da Bağdat Caddesi’nde “Atatürk yürüyüşü” düzenleyecek. Saat 20.30 da Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi otoparkında Emre Altuğ konseri düzenleyecek. Bakırköy Belediyesi de Özgürlük Meydanı’nda saat 20.30’da “Yeni Türkü” konseri düzenleyecek.

Türkiye Gençlik Birliği’de 17-18-19 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Şöleni düzenleyecek. 17-18 Mayıs 2012 tarihlerinde Mimar Sinan Üniversitesi Konferans Salonu’nda “Uluslararası Gençlik Sempozyumu” düzenleyecek olan TGB’liler, 19 Mayıs günü ise Galatasaray Lisesi ile Tünel arasında saat 15.00’te dev bir yürüyüş düzenleyecek.

Yürüyüşte görsel şovlar yapılacak. Daha sonra da Küçükçiftlik Park’ta coşkulu bir şölen düzenleyecek. Şölende dünyaca ünlü müzik grubu İnti İlimani, Charkezi Orkestra, Karmate, Grup Çığ ve Mir Sanat topluluğu sahne alacak.

0 yorum:

Yorum Gönder